Cooltips.dk

Den gode hudplejerutine – se den lige her

Den gode hudplejerutine – se den lige her

Indeholder annonce- og reklamelinks

Det er vigtigt, at du hver dag plejer din hud, og faktisk bør alle gøre det til en vane at rense huden hver dag både morgen og aften. Selvom nogen måske vil mene, at det lyder besværligt og tidskrævende, er det ganske nemt. Her får du et bud på den gode hudplejerutine.

Gode vaner kan man aldrig få nok af. Det gælder også, når vi taler om hudpleje. En god hudplejerutine er altafgørende for, hvis du gerne vil have en sund og smuk hud.

Start med at finde din hudtype

Det er vigtigt, at du kender din hudtype, så du kan købe de rigtige produkter, og du kan gøre det bedste for din hud. Der findes 5 forskellige hudtyper – læs om dem lige her, og find ud af, hvilken type hud du har.

  • Normal hud
  • Tør hud
  • Fedtet hud
  • Kombineret hud
  • Følsom hud

Den normale hudtype er generelt meget nem at holde tilfreds, og du oplever sjældent de helt store problemer. Desuden synes din hud godt om de fleste produkter, og kun engang imellem oplever du at få bumser.

Hvis du døjer med tør hud, er det fordi den ofte mangler fugt i form af cremer og olie. Den tørre hud har en tendens til at opleve rødme, og i slemme tilfælde kan huden virke næsten ru.

Det siges, at den fedtede hudtype er den mest hyppige, og også en af de sværeste at have med at gøre. Din hud har en tendens til at skinne meget både med og uden makeup. Desuden kan dine porer virke synlige, og du oplever at få bumser.

Den kombinerede hud er en blanding af flere hudtyper. Du har tendens til at opleve porer og hudorme omkring næsen. Du vil opleve at få bumser i t-zonen, men sjældent andre steder i ansigtet.

Den sarte hudtype kan reagere på alt fra temperaturændringer til de produkter, du bruger. Hvis du døjer med sart hud, har din hud bedst af at bruge meget få produkter. Desuden kan makeup og en forkert hudpleje have en tendens til at give dig bumser. 

Hudplejerutine – Step for step  

Uanset hvilken hudtype du har, er det sundt for huden at blive plejet og passet på. Du bør derfor finde en god hudplejerutine både morgen og aften, som passer lige præcis til dig.

For nogen kan hele hudplejeuniverset måske godt være lidt af en jungle, og det kan være svært at finde ud af, hvilken rækkefølge dine produkter skal bruges i rutinen. Nogen vil måske mene, at rækkefølgen kan være ligegyldig, men faktisk har den en stor betydning for, hvor meget du vil få ud af din hudpleje.

Følg guiden her:

Trin 1: Rens dit ansigt

Det første step i din hudplejerutine er at rense huden. Her bør du vælge milde renseprodukter, når du renser din hud. Derved forstyrrer du ikke hudens naturlige fedtlag.

Trin 2: Brug en god skintonic

Når du har renset dit ansigt, er det en god idé at bruge en skintonic, hvilket der er flere gode grunde til. En skintonic fjerner nemlig det sidste snavs, og renser huden for døde hudceller. Samtidig forbereder du huden til din fugtighedscreme.

Trin 3: Brug serum

Næste step i din rutine er at påføre et serum. Det er en god idé at bruge serum, da det er med til at booste din hud. Det er vigtigt, at huden er ren, da den er mere modtagelig overfor ingredienserne i serummet.

Trin 4: Olie

Før du fugter dit ansigt med en god fugtighedscreme, er det en god idé, at du bruger en ansigtsolie. Du bør dog kun bruge to-tre dråber, da olien godt kan være mere drøj end ansigtscremer. Dog må du ikke erstatte olien med din creme, da olien er med til at pleje, mens cremen beskytter huden.

Trin 5: Brug en fugtighedscreme

Nogen har en tendens til at droppe fugtighedscremen, men faktisk er det vigtigt, at din hud får masser af fugt. Brug derfor en god creme som det sidste step i din hudplejerutine.

Tjek de øvrige artikler om sundhed her.