Cooltips.dk

6 tips til at købe tøj på nettet

6 tips til at købe tøj på nettet – se hvordan du gør det bedst

Indeholder annonce- og reklamelinks

Her får du 6 tips til at købe tøj på nettet.

Der findes masser af tips til at købe tøj på nettet. Selvom der er meget du skal orientere dig om, før du handler, er danskerne vilde med at e-handle. Det er med tiden blevet mere og mere populært at shoppe online, og det kan for mange være svært at undvære shopping i hverdagen.

Det er ofte køb af nyt tøj og fornøjelser, som mange vælger at spare på, hvis det kniber med pengene. Derfor er det vigtigt at du holder dig orienteret om priser og rabatter, før du køber dit tøj på nettet.

Sørg for at orientere dig om priser

Der findes gode muligheder for at spare penge. For at finde den bedste pris, når du køber tøj på nettet, kan du benytte pricerunner.dk, som sammenligner priser hos mange forskellige webshops.

Et alternativ er, at du søger efter dit produkt på mere end én webshop, da priserne kan variere fra webshop til webshop.  

Tjek altid en webshop du ikke kender

Det er vigtigt, at du altid tjekker webshops du ikke kender i forvejen, så du undgår at blive snydt. Der er flere punkter, du skal være opmærksom på:

  • E-mærket – Certificering af webshops og din garanti for at shoppen er sikker at handle på. Læs mere her
  • CVR – Tjek at webshoppen er registreret i CVR registeret
  • Kontaktoplysninger – Se om de mest basale oplysninger som for eksempel firmanavn, e-mailadresse og telefonnummer, står på siden.
  • Anmeldelser – Sørg for at tjekke webshoppens anmeldelser på Trustpilot.
  • Tjek om webshoppen ser fornuftig ud – Tjek altid for stavefejl og underlige priser.

Hvis du opdager en falsk webshop, kan du anmelde shoppen på e-mærkets hjemmeside. På den måde kan du hjælpe andre, så de ikke går i samme fælde.

De store udsalgsdage

Danskerne elsker at shoppe gode tilbud, og specielt på de store udsalgsdage er der gode muligheder for at spare penge. Det er derfor en god idé at holde dig opdateret på disse tidspunkter. Her kan du se hvornår de forskellige udsalgsdage finder sted:

  • Black Friday – Sidste fredag i november.
  • Cyber Monday – Mandag efter Black Friday.
  • Singles Day – Den 11/11.
  • Januarudsalg – Det falder ikke på noget bestemt tidspunkt, men starter typisk lige efter jul.
  • Mid-Season Sale – Afholdes mellem de andre udsalgsdage.

Black Friday er altid den sidste fredag i november efterfulgt af Cyber Monday, som altid er mandagen efter Black Friday. Black Friday var oprindelig en udsalgsdag i de fysiske butikker, og Cyber Monday har tidligere været en online shoppedag. De senere år er grænserne dog flydt lidt ud, og begge dage afholdes både på webshops og i fysiske butikker.

Singles Day stammer fra Kina, og er et forholdsvis nyt fænomen i Danmark. Udsalgsdagen hylder singlernes selvstændighed og individualitet.

Januarudsalg starter den 1. januar, og varer hele måneden ud. Du kan nyde godt af udsalget både i fysiske forretninger og på webshops.

Mid-Season Sale er udsalgsdage, hvor både fysiske forretninger og webshops får solgt ud af deres lagervare således, at der er plads til sæsonens nye kollektioner.

Benyt dig af rabatkoder og studierabatter

Når du køber tøj på nettet, kan det være en god idé hvis du benytter dig af rabatkoder og studierabatter, da det er en nem måde at spare penge på. Du kan for eksempel bruge rabatkoder.com, som er en kæmpe oversigt over rabatkoder til både danske og udenlandske webshops.

Alternativt kan du lave en Google-søgning på for eksempel ”Zalando+rabatkode”, så kan du være heldig at finde gode rabatter.

Når du går til betalingssiden, er der et felt, hvor du kan indtaste din rabatkode. Inden du klikker på betalingsknappen, er det vigtigt, at du tjekker, at rabatten er fratrukket beløbet.

Hvis du har fundet en webshop, du godt kan lide at handle på, kan det være en god idé at tilmelde dig deres nyhedsbrev. I nyhedsbrevet bliver du opdateret med de nyeste produkter og gode tilbud.

Hvis du er studerende, kan du benytte dig af studierabatter. Mange webshops giver rabatter til studerende. Du skal blot huske at indtaste dine oplysninger på wepshoppen. Et godt eksempel er Asos.com, som giver 10% rabat til studerende.

Fragtomkostninger og returret

Når du køber tøj på nettet, skal du være opmærksom på, at fragtomkostningerne kan variere fra shop til shop.

Hvis du har venner og familie, der handler samme sted, kan I med fordel handle sammen, og deles om fragtomkostningerne.

Andre webshops har gratis fragt, hvis du handler over et vist beløb.

Tænk på klimaet og køb brugt

Det er med tiden blevet mere populært med genbrug. Hvis du både vil være miljøbevidst og have nyt tøj i garderoben, kan du spare mange penge ved at købe brugt.

I dag findes der flere steder på nettet, hvor du kan købe brugt tøj. Trendsales er en af de store markedspladser for køb og salg af brugt tøj. Et alternativ er at købe dit tøj på Marketplace eller andre Facebookgrupper.

Andre læste også disse artikler

Hvis du kunne lide artiklen med tips til at købe tøj på nettet, så vil du sikkert også synes om disse to artikler:

Eller nogle af de øvrige tips i denne kategori. Tjek også artiklerne i de andre kategorier på Cooltips.dk