Cooltips.dk

Undgå overforbrug af penge - Få 5 gratis tips

Undgå overforbrug – 5 gratis tips

Indeholder annonce- og reklamelinks

Hvis du bruger flere penge end du tjener, så har du et overforbrug. Undgå overforbrug af penge, ved at læse disse 5 råd. Ved at få bedre styr på forbruget, kan du lettere overskue økonomien, og få ro i maven.

Ved at undgå overforbrug af penge, sikrer du at der stadig er råd til de vigtige ting, og samtidig undgår du at ende i gæld. Gæld som følge af overforbrug, kan tage mange måneder, eller måske endda år, at komme ud af. Det er nemlig rigtig let at sætte forbruget op, men det er svært at sætte det ned igen.

Undgå overforbrug og gæld

Her er ingen løftede pegefingre. Det gælder blot om at få styr på forbruget, så du ikke ender med at hænge på irriterende gæld.

Overforbrug er ofte forbundet med hurtige kviklån og afbetalingsordninger, som koster dyre renter, og tager lang tid at betale af. Måske er 200 kr. om måneden for en ny telefon, ikke mange penge, men når du samtidig betaler af på fladskærms-TV’et, MacBook’en og sommerferien, så løber det op.

En stor gæld kan på sigt forhindre dig i at købe din drømmebolig eller måske være stopklodsen for dine studier – Og det vil være superærgerligt.

5 tips til at undgå overforbrug

Det er ofte mange små ting, der fører til et samlet overforbrug af penge. Her får du nogle idéer til områder, du skal være opmærksom på.

01 – Undgå overtræk på kontoen

Det er en god mulighed at kunne lave et overtræk, hvis der er en måned, hvor økonomien skrider – Det er bare ikke så godt, hvis det sker hver måned.

Hvis du hver måned opbygger et større og større overtræk, vil det til sidst ende med en gæld som skal afvikles. Det bestyder at du ikke længere kan bruge flere penge end du tjener OG at du skal betale af på gæld – Måske med penge som du ikke har.

02 – Pas på impulskøb

Nogle gange bliver du fristet af et tilbud, som næsten er for godt til, at du ikke udnytter det. Hvis tilbuddet virkelig er så godt, at du rent faktisk kan spare penge ved det, så skal det naturligvis bruges.

Ofte er det dog sådan, at tilbuddet taler mere til dine følelser end til fornuften, og det kan let forblænde dig.

Et godt råd er, at sove på beslutningen, inden du kaster dig over tilbuddet. Hvis du stadig finder tilbuddet ligeså attraktivt i morgen, så er det måske værd at overveje.

03 – De daglige fristelser

Der er en masse ting der frister i hverdagen, og som kan være svære at modstå. Tænk bare på:

  • Chokoladen i supermarkedet
  • Den lækre sandwich til frokost
  • Café Latte på caféen
  • Ekstra slik i biffen
  • Pizza i stedet for varmemad

Der er fristelser nok, og hver især er udgiften ikke særlig stor. Det bliver den først, når du lægger alle småindkøbene sammen over en hel måned.

Prøv at kigge dine kontoudtog igennem – Du bliver overrasket.

04 – Lån og afbetaling

Det er vist de færreste, der går gennem livet uden at låne penge eller købe på afbetaling. Der er intet galt med nogen af delene, blot pengene bliver brugt fornuftigt, og lånene har rimelige vilkår

De dyre kviklån er hurtige at optage, men desværre er renterne ofte meget høje. Selvom regeringen har lagt op til stramninger på området, bør du stadig være opmærksom på lånebetingelserne

Som hovedregel er det altid bedst at samle dine lån ét sted. Det kan f.eks. være i din bank. Bankerne er mere påpasselige med at låne penge ud, end udbyderne af kviklån, men til gengæld for du også bedre vejledning.

05 – Spar op til uforudsete udgifter

Uforudsete udgifter får ofte skyld for at vælte budgettet. Men sandheden er at der hele tiden kommer variable udgifter, som der skal tages højde for.

Det kan være tandlægeregninger, bilreparationer, køleskabet der går i stykker, fødselsdagsgaver og man kan blive ved.

Byg stille og roligt en opsparing op til den slags udgifter. Måske kan du sætte nogle hundrede kroner ind hver måned, og til sidst få en solid buffer.

Hvis de i en periode ikke er så mange udgifter, så er pengene jo rare at have.

Undersøg altid markedet inden du køber

Når du finder en vare du gerne vil købe, så husk altid et tjekke, om varen kunne være billigere et andet sted.

Der findes en masse forskellig prissammenligningssider på nettet, som kan guide dig i retning af den bedste pris.

Få 3 uforpligtende tilbud på forsikring
Få 3 uforpligtende tilbud på forsikring