Cooltips.dk

Billigt træningsudstyr til hjemmet

Træningsudstyr til hjemmet – 8 redskaber til under 300 kr.

Indeholder annonce- og reklamelinks

Træningsudstyr til hjemmet behøver ikke at koste en formue, og meget udstyr kan købes for billige penge. Faktisk behøver du ikke særligt meget træningsudstyr for at kunne træne alle kroppens muskelgrupper.

Hjemmetræning er blevet utroligt populært blandt mange mennesker. Skiftende arbejdstider, små børn og huslige pligter kombineret med et ønske om en sundere livsstil, gør træning i hjemmet attraktivt for mange.

Netop muligheden for at træne, når det passer ind i hverdagen, er en fleksibilitet som tiltaler mange, der ellers har svært ved at finde tid til træningen. Der er en masse fordele ved hjemmetræning, og du kan komme i gang med nogle få og billige træningsredskaber.

3 grunde til at du skal begynde at træne hjemme

  • Sund livsstil – Regelmæssig træning giver velvære og godt helbred
  • Flot krop – Du kan hurtigt opnå en krop der ser tonet og lækker ud
  • Bekvem træning – Tilpas din træning til et liv med mange gøremål

For mange er en af de vigtigste grunde til at begynde at træne, ønsket om at opnå en sundere krop og et bedre helbred.

Regelmæssig træning vil automatisk føre til, at du får en stærkere krop og mere udholdenhed. Styrke og udholdenhed vil give dig mere overskud i hverdagen, og du vil føle at du får energi til flere ting.

Sammen med et øget velvære, vil hyppig træning give dig en flottere og mere fast krop. Hvis du træner for at smide nogle kilo, vil du allerede efter kort tid kunne se forandringer, når du kigger i spejlet.

For rigtig at kunne følge med i udviklingen, kan du tage billeder af dig selv. Tag f.eks. et billede hver uge eller hver 14. dag, og følg med i hvordan din krop begynder at ændre sig.

For at kunne holde fast i træningsrutinen er det vigtigt, at du kan træne, når det passer ind i din hverdag – og det kan du, når du træner hjemme. Træn når børnene er lagt i seng, meget tidligt om morgenen, eller hvornår det passer dig bedst.

Træningsudstyr til hjemmet
Der er mange fordele ved effektiv hjemmetræning
Træningsudstyr til hjemmet
Der er mange fordele ved effektiv hjemmetræning

Hvilket træningsudstyr skal jeg købe

Som nævnt kan du komme i gang med hjemmetræningen med meget lidt udstyr. Faktisk kan du sagtens træne helt uden udstyr, men træningen bliver både sjovere og mere effektiv med nogle få redskaber.

Her er 8 bud på træningsudstyr til hjemmet, som du kan anskaffe billigt.

01 – Træningsmåtte – Fra ca. 200 kroner.

Hvis du kun ønsker det absolut mest grundlæggende udstyr, så skal du købe en træningsmåtte.

Træningsmåtten gør det mere behageligt at lave øvelser, hvor du ligger på gulvet. Det kan f.eks. være mavebøjninger, rygbøjninger og plankeøvelser, som ikke er så behagelige at lave på et hårdt gulv.

Husk at der er forskel på yogamåtter og træningsmåtter. En yogamåtte er forholdsvis tynd, omkring 5 mm, og den er ikke velegnet til fitnessøvelser. Træningsmåtten er omkring 10-15 mm tyk, og er blød og behagelig at ligge på.

Fordelen ved at bruge en måtte fremfor et tæppe er, at måtten ikke skrider på gulvet, når du træner. Måtten er ligeledes let at tørre af efter endt træning.

02 – Håndvægt – Fra ca. 150 kroner

Et meget populært og klassisk træningsredskab er håndvægten. Der findes flere typer af håndvægte, som kan anvendes til forskellige træningsformer.

Der er den helt almindelig håndvægt som ofte bruges til at træne arme, men som dog kan bruges til meget andet, og så er der fitnesshåndvægtene.

Den almindelig håndvægt findes i størrelser fra et par kilo og helt op til omkring 50 kilo. Denne vægt er perfekt til at træne biceps og triceps, men kan også bruges til at skabe mere tyngde i andre øvelser. Du kan f.eks. lave squats og lounges med håndvægte i hænderne, og på den måde optimere træningen.

Fitness håndvægten vejer fra omkring 1 kilo og op til 3-4 kilo. Fitness håndvægtene er ofte betrukket med vinyl eller gummi, så de er lette at holde på. Disse vægte er gode til fitnesstræning, hvor du kan kombinere pulstræningen med styrketræning.

03 – Ab Wheel – Fra ca. 150 kroner

Ab Wheel – også kendt som mavehjul er nærmest en nødvendighed, hvis du vil træne mavemuskler.

Mavehjulet består af et lille hjul med et håndtag på hver side. Ved at ligge på knæ og tage fat i mavehjulet, kører du hjulet hen ad gulvet til du næsten kommer ud i liggende position. Nu trækker du hjulet tilbage, til du kommer op i siddende stilling igen.

Det er meget simpelt at bruge mavehjulet, men tro mig, dine mavemuskler bliver meget ømme i starten.

Ab Wheel er et godt redskab, hvis du går efter en flad mave med tonede muskler.

04 – Træningselastikker – Fra ca. 50 kroner

Træningselestikker kan være en erstatning for mange af de øvrige redskaber. Hvis du ikke har så meget plads, eller gerne vil spare lidt penge, så er elastikker det ideelle træningsudstyr til hjemmet.

Den simple udgave er blot et elastikbånd, som findes i forskellige tykkelser. Jo tykkere elastik, desto strammere er elastikken at træne med. Ofte kan elastikkerne købes i sæt med flere forskellige tykkelser.

Den lidt mere avancerede udgave har håndtag i enderne. Håndtaget er lettere at gribe fat om, og det gnaver ikke i hænderne, som den almindelige elastik kan gøre.

Med træningselastikken kan du træne arme, ben, ryg, baller og meget mere.

05 – Sjippetov – Fra ca. 50 kroner

Sjippetorvet er et redskab, vi alle kender. Det er ikke noget avanceret træningsredskab, men ikke desto mindre særdeles godt til kardiotræning.

Når du træner med sjippetovet, så vil du hurtigt opdage, at pulsen ryger i vejret, og sveden pibler frem på panden.

Træning med sjippetov er en god kombination med den tunge træning, så du får både puls og styrke indbygget i dit program.

06 – Kettlebell – Fra ca. 75 kroner

En kettlebell ser ikke ud af ret meget, men dette fantastiske redskab, kan bruges til mange forskellige øvelser.

Der er de almindelige kettlebelløvelser som f.eks. swing og snatch, der hurtigt vil udvikle din styrke og din udholdenhed. Derudover findes der en masse andre øvelser du kan lave med kettlebells. Se linket nederst i artiklen.

Øvelserne sætter gang i flere af kroppens store muskelgrupper, og vil ikke kun udfordre din styrke, men også din kondition.

Der er en del teknik i kettlebelløvelserne, så det vil være en god idé at studere nogle af de mange træningsvideoer på f.eks. YouTube. Hvis du ikke får styr på teknikken fra starten, så kan du let risikere at løbe ind i en overbelastningsskade.

07 – Hulahopring – Fra ca. 150 kroner

En fitness hulahopring vejer ca. 1 – 1,5 kilo, og den vil især træne din core som mave, ryg og talje, men også ben og hofter vil have fordel af træningen.

Træning med hulahopring kan godt blive lidt ensformigt, men træning kan laves i kombination med nogle af de øvrige redskaber, og dermed gøres mere sjov og spændende.

Ved at kombinere din coretræning med redskaber som f.eks. Ab Wheel og kettlebell, kan hulahopringen hurtigt være med til at styrke dine muskler i ryg og maveregionen.

Stærke coremuskler er godt for din krop, og så ser en flad mave jo bare godt ud.

08 – Stepbænk – Fra ca. 300 kroner

Stepbænken er et godt redskab, hvis du vil dyrke Aerobic hjemme i stuen. De fleste stepbænke kan justeres i højden, så de passer til de enkelte øvelser. Samtidig kan du øge sværhedsgraden på øvelsen ved at hæve bænken.

En stepbænk er ligeledes ideel, hvis du vil træne bryst ved at lave bænkpres. Øvelsen kræver en vægtstang eller en kettlebell, men kan også laves med en træningselastik.

Der findes flere andre øvelser som f.eks. armbøjninger med benene på stepbænken, hoppe over bænken, træning af læg ved at stå på bænkens kant og lave Calf Raises, lounges på bænk, dips og mange flere.

En stepbænk er et af de redskaber, der kræver lidt opbevaringsplads. Bænkene findes dog i forskellige størrelser – hvis det kniber med pladsen, så vælg en smal bænk.

Inspiration til hjemmetræning

En af de største udfordringer ved at træne hjemme er at planlægge træningen. Hvis du ikke træner efter et fast program, bliver træningen hurtigt ineffektiv, og du risikerer at gå i stå.

Der findes flere steder, hvor du kan finde gratis træningsprogrammer og hente inspiration til øvelser.

YouTube er et af mine favoritsteder, når der skal hentes inspiration. Der findes massevis af videoer med hele programmer og præsentation af enkelte øvelser.

Fordelen ved videoguiderne er at du har lettere ved at se, hvordan øvelserne udføres. Derved får du lært den rigtige teknik fra starten.

Se bl.a. disse videoer fra YouTube:

Du kan sagtens selv finde flere øvelser og programmer, så du får en mere målrettet og stabil træning med dit træningsudstyr til hjemmet.

Find flere gode tips om træning og sundhed her.

Hvis du vil udvide træningen med rigtige træningsmaskiner, så tjek udvalget af romaskiner og andre træningsmaskiner her, eller køb et Bodypump sæt til hjemmetræning.

God fornøjelse med træningen.