Selskabslege til nytårsaften – For mange er forventningerne skruet helt op på årets allersidste dag. Hvis du ønsker en eller flere selskabslege under middagen, bør du læse med her, og så vil jeg garantere dig for, at du får en festlig nytårsaften.
Året er ved at være omme, og hos mange formodes det at være et brag af en fest. Hvis du ønsker en festlig nytårsaften, bliver du nødt til at planlægge i god tid.
Selskabslege til nytårsaften er altid et populært indslag, hvor unge som ældre kan deltage.
Forslag 1: Find din plads
En sjov og anderledes bordplan kan være med til at få skabt en sjov fest fra start. Denne bordplan kræver dog, at du kender dine gæster godt.
I stedet for at du skriver navnene på bordkortene, som du måske plejer, skriver du en kort tekst om noget, som dine gæster for eksempel har gjort eller sagt, eller noget som I har oplevet sammen.
Når gæsterne skal sætte sig til bords, er det meningen, at de skal gå rundt og læse alle bordkortene. Når hver gæst mener, at de har fundet den tekst, der passer på dem, stiller de sig bag stolen. Inden gæsterne sætter sig ned, skal de hver især læse deres bordkort op for resten af selskabet, og til sidst skal arrangøren bekræfte, om de har fundet deres rigtige pladser.
Forslag 2: Odds på Dronningens nytårstale
En anderledes leg er at oddse på Dronningens nytårstale. Når Dronningens nytårstale ruller over skærmen, sidder danskerne klar hjemme i stuerne.
I mange hjem bliver der spidset øre, da det er blevet populært at oddse på, hvilke ord hun nævner. For mange bliver det måske sjovere at se hendes tale, når der er penge på spil.
Der findes forskellige betting sites som for eksempel bet363 og Danske Spil, hvor du har mulighed for at oddse.
Forslag 3: Sedler under tallerknerne
Denne selskabsleg er et sjovt indslag, der passer godt til nytårsfesten. Da legen foregår under hele middagen, er der mulighed for at lave andre indslag løbende.
Inden dine gæster ankommer til festen, har du som vært lagt en seddel under hver af gæsternes tallerken, hvor du har skrevet en udfordring. Hver gæst skal holde deres udfordring hemmelig for resten af selskabet, og skal udføre den under middagen.
På sedlerne kan der for eksempel stå:
- Hold en tale om året, der gik
- Udbring en skål 10 gange under middagen
- Sørg for at din sidemands glas aldrig er tomt
- Råb ”Gud bevare Danmark” hver gang, I hører fyrværkeri
Sidst på aftenen kan I slutte af med at gætte på, hvilke udfordringer hver af gæsterne har haft.
Forslag 4: Musikquiz
En musikquiz er et sikkert hit hver gang. Inden festen holdes, skal arrangøren have forberedt sig på, hvilke musiknumre, der skal være med i den pågældende musikquiz. Desuden kan det være en sjov måde at opdele numrene i forskellige kategorier.
Eksempler på kategorier:
- 80’er musik
- Serier
- Bands
- Danske artister
- One-hit-wonders
- Julehits
Inden indslaget begynder, inddeles alle deltagerne i hold. Quizzen starter med, at det første nummer bliver spillet i 5-10 sekunder, hvorefter hvert hold skal gætte titelnavn og kunstnernavn. Legen fortsætter i samme stil.
Arrangøren af quizzen bestemmer reglerne. En regel kan for eksempel være, at kunstnernavn og titelnavn hver giver et point. Hvis holdene gætter både kunstnernavn og titel på den pågældende sang, får holdet to point, og gætter man kun det ene, gives der et point.
Forslag 5: Hvem er jeg?
Dette er et sjovt og simpelt indslag. Reglerne for legen er således, at hver deltager skal have en Post-it seddel, hvor man skriver navnet på en kendt person. Dette kan for eksempel være en reality person, sportsudøver, skuespiller, sanger mm.
Herefter giver man sin Post-it videre til sidemanden, som sætter den i panden. Nu skal hver deltager på skift gætte, hvilken kendt person, de er. Spørgsmålene skal være et ”ja” eller ”nej” spørgsmål.
Deltageren der gætter personen først, har vundet, men spillet fortsætter til alle har gættet på, hvem de er.
Forslag 6: Magretheskålen
I er nok mange, der kender Magretheskålen, da den ofte bliver brugt som et festligt indslag til arrangementer. I Magreteskålen skal man ligesom i ”hvem er jeg?” også gætte kendte personer. Der er tre runder, og for hver runde, kommer der ændringer i reglerne.
Hver deltager skriver et vist antal kendte personer på flere forskellige Post-it og ligger dem ned i en Magretheskål.
Deltagerne bliver delt ind i hold, og legen kan nu begynde. På skift skal en fra hvert hold trække en Post-it. I første runde skal deltagerne forklare resten af sit hold, hvem personen er, uden at nævne navnet der står på din Post-it. Gætter dine medspillere rigtigt, får I et point. Når I har gættet alle personerne, lægger I sedlerne tilbage i skålen.
I runde to og tre bliver de samme Post-it brugt. I runde 2 må deltagerne kun sige et enkelt ord om personen, der står på sedlen, og i tredje runde må der kun mimes. Det hold som gætter flest rigtige vinder.
Jeg håber I får en morsom nytårsaften
Disse selskabslege til nytårsaften, er en god måde at starte festen på. Hvis nogle af festdeltagerne ikke kender hinanden på forhånd, er det ligeledes en underholdende måde at ryste selskabet sammen på.
God fornøjelse