Cooltips.dk

Indretning af hjemmekontor

Hjemmekontor – Få styr på teknikken

Indeholder annonce- og reklamelinks

Hjemmekontor og hjemmearbejdsplads stiller særlige krav til teknikken. Mange af os har fået mulighed for at arbejde hjemmefra i kortere eller længere perioder, og stadig flere benytter sig af muligheden.

Teknologiens udvikling har bevæget sig i retning af, at vi bliver mere uafhængige af at møde på kontoret hver dag. Kraftige private internetforbindelser, virksomhedernes IT-systemer og den generelle accept af medarbejderes forskellige behov, har haft en positiv indflydelse på den voksende popularitet for hjemmearbejde.

Alle får glæde af hjemmearbejde

Flere undersøgelser viser, at der er fordele for både virksomheder og medarbejdere ved at tilbyde muligheden for at arbejde på hjemmekontor. Af fordele nævnes bl.a.:

 • Øget produktivitet
 • Ingen transporttid
 • Mindre miljøbelastning
 • Fleksibel arbejdstid
 • Færre forstyrrelser

For at få glæde af din hjemmearbejdsplads kræver det naturligvis, at teknikken fungerer, så du ikke får unødige afbrydelser. En god indretning af hjemmekontoret er helt essentiel for din arbejdsglæde og produktivitet.

Teknikken på hjemmearbejdspladsen

Hvis der ikke er styr på teknikken, så kan en hjemmearbejdsdag let udvikle sig i den gale retning. I værste fald, vil du bruge mere tid på at få computer og telefon til at fungere, end du bruger på at arbejde.

Inden du planlægger din første hjemmearbejdsdag, bør du have styr på:

 • Virksomhedens programmer og adgange
 • En god og stabil internetforbindelse
 • Computer og skærm
 • Mus og tastatur
 • Headset – Hvis du taler meget i telefon
 • God belysning er godt for øjnene

Adgang til virksomhedens netværk

Inden du overhovedet tænker på at arbejde hjemmefra, skal din virksomheds computersystemer være gearet til det – i hvert fald hvis dit arbejde kræver adgang til firmaets systemer og data.

Mange virksomheder har allerede styr på den del, og så skal du bare sikre dig, at du har de rigtige koder for at kunne logge på.

Hvis du aldrig har arbejdet hjemme før, så er det en god idé at tjekke om alt virker som det skal, inden du har din første hjemmearbejdsdag.

Internetforbindelsen skal være i orden

Hvis du ikke har en ordentlig internetforbindelse, så kan du glemme alt om at arbejde hjemme. Heldigvis er hurtigt internet kommet langt ned i pris, og dækningen i meste af Danmark er god.

Hvis du bruger telefoni over internettet, f.eks Skype, over en dårlig forbindelse, vil der sandsynligvis være hak og små udfald under samtalerne.

Hvis der er dårlig dækning på din Wi-Fi, eller hvis du oplever at blive smidt af netværket, så prøv at tilslutte computeren til routeren med et netværkskabel. På den måde opnår du den mest stabile forbindelse og den hurtigste hastighed.

Hvis du er i tvivl om, hvilken hastighed du har på din internetforbindelse, kan du teste den her.

Computer og Skærme

En bærbar computer er rigtig praktisk, hvis du ofte flytter arbejdssted mellem hjemmekontor og job. Ulempen ved at arbejde med den bærbare er, at du let får en dårlig arbejdsstilling, fordi skærmen er lille, og ikke sidder i den rigtige højde.

Ved at tilslutte en dockingstation til den bærbare computer, får du mulighed for at tilslutte udstyr som f.eks. en skærm, mus, tastatur osv.

Når du skal ud og købe computerskærm, bør du overveje om du skal købe en ekstra, så du får 2 skærme at arbejde med. Fordelen ved at arbejde ved flere skærme er bl.a., at du kan arbejde i to programmer samtidig, uden du behøver at skifte mellem billederne.

Èn ting er i hvert fald sikkert – har du først prøver at arbejde med to eller måske endda tre skærme, så er det svært at undvære.

Skærme findes i mange prisklasser og størrelser. Hvis du udelukkende skal bruge dine skærme til arbejdsbrug, så kan du godt holde dig i den lidt billigere ende. De dyre skærme er ofte beregnet til spil, og har egenskaber, der ikke er så relevante her.

En god skærm bør dog kun justeres i højden, så du opnår den bedste arbejdsstilling.

Se et stort udvalg af skærme hos Proshop.

Mus og tastatur – Gerne ergonomisk

En lang arbejdsdag på dit hjemmekontor kan være en stor belastning for kroppen. Problemer med nakke, skuldre, ryg og arme kan let opstå som følge af dårlige arbejdsstillinger.

Ved at vælge mus og tastatur som er ergonomisk udformet, kan du forebygge problemer med smerter i kroppen. Ordsporget “Forebyggelse er bedre end helbredelse” gælder i høj grad her. Det er forholdsvis let at vælge ordentligt udstyr, men en øm og skadet krop kan være lang tid om at hele.

Mus og tastatur må meget gerne være trådløse. Du sparer en masse bøvl med ledningerne, og du har større bevægelsesfrihed ved skrivebordet.

[the_ad id=”568″]

Headset

Hvis du taler meget i telefon på hjemmekontoret, så er et headset af god kvalitet ikke til at undvære. Specielt hvis dine samtaler foregår over Skype, kan et godt headset være med til at forbedre lyden.

Et trådløst headset er at foretrække. Dels slipper du for irriterende ledninger, og dels for du mulighed for at rejse dig op og gå rundt. Den største ulempe ved kontorpladsen er ofte, at du sidder for meget ned. Det trådløse headset giver mulighed for at du kan bevæge dig rundt, mens du taler i telefon og deltager i Skypemøder.

Tjek de mange muligheder for headsets der findes her, og vælg den model der tiltaler dig mest.

Belysning

En ting der ofte er overset på hjemmekontoret, er god belysning. Mange timer foran skærmen er trættende for øjnene, hvis du ikke har det rette lys ved skrivebordet.

Om du vil holde dig til den traditionelle skrivebordslampe, eller hellere vil have en flot loftlampe, er mest en smagssag.

Det vigtigste er, at din lampe giver det lys, som du har brug for.

[the_ad id=”565″]

Tips til den gode hjemmearbejdsdag

Når dit hjemmekontor er indrettet, er det tid til at komme i gang med arbejdet. Muligheden for at arbejde hjemme er en kærkommen løsning for mange, men for at opnå den perfekte arbejdsdag er der et par ting, du skal huske:

 • Ryd op – Ryd skrivebordet om aftenen ligesom du ville gøre på kontoret. Orden og systematik er ofte nøgleordene for en god (hjemme)arbejdsdag.
 • Gør rent – Hjemme kommer rengøringsfirmaet næppe forbi, og et bord med kaffepletter er bare ikke så indbydende at arbejde ved.
 • Hold pauser – På kontoret er der naturlige afbrydelser, og kollegaer at sludre med. Pauserne er vigtige, så husk at rejse dig ofte, og lav evt. nogle små strækøvelser eller gå en lille tur.
 • Gør det lækkert – Indret kontoret med billeder og andre flotte ting. Et hyggeligt kontor er mere behageligt at opholde sig i.

God arbejdslyst på dit nye hjemmekontor.

Tjek de øvrige artikler i denne kategori eller hop til forsiden og se alle artiklerne på Cooltips.dk