Cooltips.dk

Guide til musikstreaming - Få 9 facts om streaming

Guide til musik streaming

Indeholder annonce- og reklamelinks

Musik streaming har fået godt tag i danskerne, og 9 ud af 10 streamer musik fra nettet. Mange bruger de betalte tjenester som Spotify, Apple Music, Tidal og Google Play Music, men en stor del bruger også YouTube, hvor du kan streame gratis musik. Her får du en guide med tips og facts om musik streaming.

CD’er og LP-plader er en saga blot, og fordelene ved streaming af musik har taget over. Du skal ikke længere i pladebutikken og shoppe musik, det hele ligger tilgængeligt på nettet, og du kan let finde præcis det nummer du vil høre – Endda i utallige versioner.

Streaming af musik kræver en internetforbindelse og en computer, smartphone eller tablet. Hvis du ønsker reklamefri streaming, må du købe et abonnement, men ellers findes der flere gratis musik streaming muligheder. De gratis tjenester har dog en del begrænsninger, som ikke findes i de betalte versioner.

Flere udbydere af mobil- og internetabonnementer lokker kunder til med gratis musik streaming, når du tegner et abonnement. Så undersøg om du måske allerede betaler for en streamingtjeneste.

Tips til at streame musik

Musik streaming er smart – Virkelig smart. Du har flere millioner forskellige musiknumre, frit tilgængeligt på din mobiltelefon. Musikken kan overføres til en trådløs Bluetooth eller Wi-Fi højtaler, og så er du klar til at holde fest.

Her ser du 9 af de mest stillede spørgsmål om streaming.

9 facts om streaming af musik

Hvad er musik streaming?

Når du streamer musik, henter du musik ned fra internettet samtidig med at du afspiller den. Det sker typisk via en app eller en hjemmeside.

Hvor finder jeg gratis musik streaming?

Du kan bl.a. lytte til gratis musik på YouTube Music og Spotify Free. Du må leve med reklamer, og en del begrænsninger i funktionaliteten. Men kan du leve med det, er der gratis musik.

Hvilke musik streaming tjenester findes der?

Hvis du vil tegne et betalt abonnement, så er disse de mest populære:
Apple Music
Google Play Music
Spotify
Tidal
Deezer

Kan man streame musik uden internetforbindelse?

Du skal være på nettet for at streame musik. Flere af de betalte streamingtjenester lader dig dog downloade musikken til telefonen, så du kan afspille uden at bruge internet. På den måde sparer du på dataforbruget, og du kan høre musik overalt.

Hvad er trådløs musik?

Når du streamer musik, afspiller du på telefonens eller computerens højtaler. Hvis du vil have musikken ud på en større og bedre højtaler, skal du bruge en Bluetooth eller en Wi-Fi højtaler. Højtalerne kan købes fra få hundrede kroner og op til flere tusinde kroner.

Kan man spille trådløs musik fra f.eks. iPhone til anlæg?

Du kan sagtens afspille musikken igennem dit anlæg, og nyde godt af dine store højtalere. Trådløs streaming af musik til anlæg kan laves på flere måder, men den billigste og letteste løsning er, at koble en Bluetooth Audio Adapter til dit anlæg. Adapteren kan købes fra 200-300 kroner.

Hvor finder man den billigste musik streaming?

I øjeblikket ligger prisen på et abonnement til at streame musik på ca. 100 kr. pr. måned. Enkelte mobil- og internetudbydere tilbyder billig musik streaming i forbindelse med oprettelsen af et abonnement. F.eks. har YouSee musik med i mange abonnementer. Se her om det kan betale sig for dig at skifte abonnement.

Hvor finder jeg en musik streaming test?

Der findes en masse sider på nettet, der har lavet sammenligninger af de forskellige tjenester.
Se Bl.a. Alt om Data og Mobil.nu der begge har deres bud på den bedste musik streaming tjeneste.
Hvilken musik tjeneste der er bedst for dig, må bero på et individuelt valg.

Kan man dele et abonnement til streaming?

De fleste tjenester har et musik streaming familie abonnement, så hele familien kan lytte med, uden at I alle skal tegne et abonnement. Se f.eks. Spotify Family

Prøv dig frem og find den rigtige tjeneste

Prøv dig lidt frem med musik streaming, og find den tjeneste der passer dig bedst. De fleste udbydere tilbyder gratis prøvetid, så du kan beslutte om tjenesten er noget for dig.

God fornøjelse 🙂