Cooltips.dk

Forbedring af trådløs internetforbindelse

Fem tips til at forbedre din trådløse internetforbindelse

Indeholder annonce- og reklamelinks

Har du også et stort behov for at være på? Dine venner inviterer til fest på Facebook. Kendte og bekendte slår billeder op på Instagram af deres liv. På dit nyhedswebsite følger du med i de nyeste nyheder, så du er opdateret på verdens gang. På Messenger holder du kontakten med familiemedlemmer, venner, nær og fjern. Når du skal slappe af tænder du op for en god og spændende serie på netflix. Eller måske nyder du et godt, kompetitivt computerspil, hvor adrenalinen kører? På dit studie får du skema, lektier og opgaver leveret online, så du kan følge med i uddannelsen. Hvad har alle disse dagligdagsting til fælles? Du har behov for at være på internettet!

I denne tidsalder vi lever i, er der ganske enkelt et behov for at være på internettet for at kunne deltage ordentligt i samfundet.

Mister du pludselig internettet, indser du, hvor hjælpeløs du er uden den trådløse forbindelse til resten af verden. Derfor siger det sig selv, at alle, alt efter behov og forbrug, sætter pris på at have et godt og velfungerende internet i hjemmet.

Om du bor alene eller i en husstand med 10 andre, så er du altid afhængig af, at det trådløse internet fungerer. Desværre er tingene ikke altid så enkle, og der er mange, der dagligt oplever forskellige problemer med deres netværk. Om det drejer sig om langsomme hastigheder, periodiske udfald eller et decideret blackout, så er det noget, der skal fixes, da det påvirker både din hverdag og fritid.

Heldigvis er der en række tiltag, du kan tage i brug for at forbedre din trådløse internetforbindelse i hjemmet. Hvis du bøvler med internetforbindelsen, så kommer her fem tips til at forbedre din trådløse internetforbindelse.

Overvej at investere i nyt bredbånd

En helt simpel årsag til, at du oplever en trådløs forbindelse, der skuffer, er, at du har brug for nyt bredbånd.

Måske har I en stor husstand, hvor jeres nuværende pakke ganske enkelt ikke er kraftig nok. Eller også er det blot mange år siden, at du købte bredbånd, og nu er tiden løbet fra hastigheden på dit trådløse netværk.

Tag et kig på markedet, og led efter en internet-pakke, der passer til dig. Tjekbredbånd er et godt sted at starte. Her finder du en overskuelig oversigt, der samler alle relevante bredbåndsudbydere, så du kan finde den bedste pakke til pengene. Så får du aldrig en langsom forbindelse igen.

Routerens placering

En fuldstændig altafgørende faktor for din trådløse internetforbindelse er routerens placering.

En router er sjælden køn at kigge på, så mange vælger at gemme den af vejen i hjemmet. Men faktisk kan det være en stor fejltagelse at placere en router det forkerte sted.

De trådløse bølger kan sagtens blive forringet af skabe, hylder, vægge og andre ting i hjemmet. Du gør derfor klogt i at placere routeren et sted, hvor den har lettest adgang til alle enheder. Og placer den gerne højt oppe, hvis det er muligt. Så skulle du gerne opleve, at forbindelsen forbedres.

Genstart din router

Oplever du gentagne problemer med forbindelsen, så kan en af løsningerne være så simpel som at genstarte din router.

Det lyder måske lidt for simpelt, men din router har godt af at blive genstartet en sjælden gang imellem. At genstarte din router cirka én gang om måneden gør, at routeren bliver genindstillet, og får slettet nogle af de gamle data, så der bliver renset ud.

Sørg blot for at slukke på kontakten, og vent i cirka ét minut, før du tænder igen. Så skulle internetoplevelsen gerne forløbe lidt bedre. 

Opdater din enheder

En helt anden årsag til den dårlige performance på internettet, og gentagne frustrerende øjeblikke, kan ligge et helt andet sted end hos routeren og din udbyder. I den anden ende af signalet, er det nemlig dine enheder, der er modtager af internetsignalet.

Det siger sig selv, at signalet er dårligt, hvis der er noget galt med afsenderen. Men faktisk kan modtageren også være årsag til en dårlig eller svækket internetforbindelse. Dine mange elektroniske enheder skal nemlig holdes opdateret for at præstere en god oplevelse på internettet.

På mobil, computer og tablet kan der være forskellige opdateringer til drivere og software, der er med til at forbedre enhedernes evne til at modtage Wi-Fi-signalet.

Har du problemer, så prøv derfor at opdatere dine enheder, inden du ringer, og giver din udbyder et møgfald.

Køb en internet-forlænger

Bor du i en større bebyggelse med flere etager og mange rum? Så er der en god chance for, at jeres ene Wi-Fi-router er på overarbejde for at levere forbindelse til alle jeres enheder.

Med stor adspredelse af enheder og ændring i niveau, får forbindelsen udfordringer. Dette kan du heldigvis løse med det, der hedder et ekstra access-point eller en repeater.

Dette apparat kan beskrives som en internet-forlænger, du ganske enkelt sætter i stikkontakten og konfigurerer til dit Wi-Fi. Placer den i det fjerneste hjørne i huset, eller der hvor det ellers giver mening, og så vil den sørge for at signalet bliver forlænget og er stærkere over et større areal.