Makeuptips

Sådan lægger du den perfekte makeup – læs med her

Indeholder annonce- og reklamelinks

Det kan måske være svært at vide, hvordan man lægger en flot makeup. Der findes nemlig mange forskellige tips til, hvordan du kan gøre det. Derudover er der et stort udvalg af makeup produkter, og det kan derfor også være svært at vælge de helt rigtige produkter, der passer perfekt til dig.

Indeholder reklame- og annoncelinks

Er du en af dem, der ønsker at kunne lægge den helt perfekte makeup selv? Så læs med her, så finder du nogle af bedste makeuptips.

Step 1: Brug en god fugtighedscreme  

Hvis du gerne vil lægge en flot makeup, kan det være en god idé, hvis du som det første i din makeuprutine starter med at give dit ansigt en god ansigtscreme, så den får fugt. Hvis du lægger din makeup, mens din hud godt kan føles tør, vil makeuppen ikke ligge lige så flot, som hvis du har brugt en fugtighedscreme.  

Step 2: Brug en primer

Efter du har fugtet dit ansigt, bør du påføre en god primer. En primer er nemlig med til at give et glat lag på huden, inden du lægger resten af din makeup. Din makeup vil samtidig også se mere frisk ud, og du vil få et mere jævnt udseende. Du bør desuden bruge en primer, hvis du gerne vil have, at makeuppen skal holde i længere tid. Der findes forskellige primere – nemlig til tør hud og fedtet hud. Hvis du har en tendens til fedtet hud, bør du købe en primer uden olie. Hvis du derimod har en tør hud, skal du bruge en primer, som er med til at fugte din hud.  

Step 3: Brug en god foundation

Som det næste step i din makeuprutine bør du lægge en foundation, så din hud bliver mere glat og jævn. Når du bruger en foundation, får du altså en mere ensartet hudtone, så du undgår ujævnheder.

Step 4: Brug en concealer 

En concealer er godt at bruge i din makeuprutine. Vi bruger ofte concealeren på mindre områder i ansigtet for at skjule eventuelle sorte rander under øjnene, en ujævn hudtone, eller hvis vi døjer med rødme og urenheder, som vi ønsker at dække. En concealer er altså god at bruge, efter du har lagt et tyndt lag foundation. Når du skal påføre din concealer, kan du enten vælge at bruge dine fingre, en pensel eller en svamp. Hvis du bruger dine fingre til at påføre concealeren, får du det mest naturlige look. Hvis du derimod bruger en pensel, bør du bruge en pensel, som er tæt, da du vil opnå en højere dækkeevne. Svampe fungerer også godt, da de er formet, så du nemt kan ligge et flot lag alle steder i ansigtet.

Step 5: Brug en pudder 

Efter du har dækket dine ujævnheder med foundation og concealer, bør du bruge en pudder. Hvis du vælger at bruge en pudder, er der altså flere fordele. Du får nemlig en mere jævn og ensartet glød, dine porer bliver mindre synlige og du slipper for at se fedtet ud i ansigtet. En pudder får desuden også makeuppen til at holde længere. Det kan dog være svært at finde den helt rigtige pudder, da der findes flere forskellige slags og du skal finde den rigtige nuance, som er tæt på din egen hudfarve. Der findes både en løs pudder og en fast pudder. Forskellen på disse er, at en fast pudder giver huden en mat finish og en løs pudder giver et lettere resultat end fast pudder.

Step 6: Brug en blush

Hvis du ønsker at skabe mere balance i ansigtet, så bør du bruge en blush. Du kan enten bruge en cremet blush eller en pudder blush. Der findes desuden mange forskellige nuancer, så vælg den, der passer bedst til dig.

Step 7: Slut af med en setting spray

Som det sidste step i din makeuprutine, bør du bruge en setting spray. En setting spray sørger nemlig for, at din makeup holder i længere tid.