Juletraditioner i Danmark

Juletraditioner i Danmark

Indeholder annonce- og reklamelinks

Juletiden er en tid fyldt med traditioner og hyggestunder med sine nærmeste. Du har med garanti også en masse juletraditioner, som du nyder med dine venner og familie hvert år. I nedenstående artikel får du en masse inspiration på juletraditioner, som vi afholder hvert år i Danmark.

Man kan aldrig få for mange juletraditioner. I Danmark har hver familie deres egne traditioner, som ofte går i arv fra forældre og bedsteforældre. Efterhånden som der kommer svigerbørn og andre med, tager de måske nogle nye traditioner med ind i familien.

Pynte hjemmet op

Julen nærmer sig, og julestemningen begynder så småt at sprede sig i danskernes hjem, når der står den 1. december i kalenderen. Juletiden er for mange lig med hyggestunder, og især når de små hjem bliver pyntet op med julenisser. Det er en vigtig tid for ethvert hjem, og det betyder selvfølgelig, at der skal pyntes op til juletiden, så der kan blive skabt en hyggelig julestemning.

Julekalender

Du har som forældre med garanti fået stillet spørgsmålet fra dine børn mange gange, om det ikke snart er jul. For nogen, især børn, kan december måned virke lang, og uden en nedtælling kan det være svært at vente på den store aften, som venter en masse spænding. Derfor er det hos mange familier gjort til en fast juletradition, især børnefamilier, at have en julekalender med 24 låger. Dette er en god måde for de små børn at tælle ned til jul, som synes, at dagene er mange. Dermed bliver det sjovere for børnene, og den store aften nærmer sig, jo flere låger de åbner.

Julekalender i fjernsynet

En fast juletradition i mange hjem, hvilket især er hos børnefamilier, er at følge med i en eller flere julekalendere hver dag i hele julemåneden, som bliver vist i fjernsynet.

Pakkekalender og adventsgaver  

Pakkekalendergaver hører med til julen hos mange børnefamilier. Det er julehygge for de små børn at blive forkælet med en lille gave hver dag i december, og dermed bliver det nemmere for dem at vente på den store aften. Hos de fleste familier, vil kalendergaverne blive skiftet ud med adventsgaver, jo større børnene bliver. Dette er også et tegn på, at det bliver nemmere at vente, jo ældre du er.

Julebagning

Julen handler om hyggelige stunder sammen med sine nærmeste, og hos mange familier er julebagning en vigtig del af julen, som er gjort til en fast juletradition. Julebag er oftest en aktivitet, hvor hele familien kan være med, og det er derfor en oplagt mulighed, hvis du gerne vil bruge mere tid med din familie.

Juletræ

Juletræet er for mange omdrejningspunktet juleaften. Hver familie har deres egen tradition, når de skal ud og finde deres juletræ, og måden de gør det på. Nogle familier tager selv ud og fælder træet, mens andre vælger at købe et, som er fældet på forhånd. Derudover er traditionen for, hvornår hver familie pynter juletræet også meget forskelligt. Hos mange familier har man gjort det til en fast tradition at pynte træet enten lillejuleaften eller juleaftensdag, og andre familier pynter allerede træet dagene op til juleaften, så de kan nå at have glæde af det.   

Julegaveindkøb

Julegaver er en af de største traditioner, der er forbundet med julen. For mange kan julegaveindkøb være en stressfaktor i juletiden, og for at undgå julestressen kan det være en fordel at planlægge dine julegaveindkøb i god tid. På den måde kan du nyde julestemningen uden at frygte juleræsset.

Hos mange familier har man gjort det til en fast tradition at shoppe julegaverne på Black Friday, som er den sidste fredag i november hvert år, hvilket er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil være ude i god med julegaveindkøbene. Udover at du er i god tid, sparer du også massevis af penge.

Tjek også de øvrige artikler i denne kategori