Cooltips.dk

5 tips til en bedre nattesøvn - se de bedste bud her

5 tips til en bedre nattesøvn – se de bedste bud her

Indeholder annonce- og reklamelinks

Er du en af dem, der godt kan nikke genkendende til, at du har problemer med at falde i søvn om aftenen? Der findes masser af tips til en bedre nattesøvn. Hvis du følger disse 5 tips, vil jeg garantere dig for, at du undgår søvnbesvær, og du vil få en meget bedre nattesøvn.

Det er vigtigt, at du prioterer din nattesøvn. Du har nok prøvet at ligge i sengen timevis, før du falder i søvn, og der findes ikke noget mere frustrerende end at vende og dreje sig i sengen og vågne op og være uoplagt. En godnattesøvn er altafgørende for, at du kan fungere optimalt i løbet af dagen – Få de 5 tips til en bedre nattesøvn her.

Læg din mobiltelefon væk inden sengetid

Du har måske hørt adskillige gange før, at du bør lægge din mobiltelefon væk, inden du skal sove. Det er der nemlig en god grund til, hvis du gentagende gang har svært ved at falde i søvn.

Lyset på din mobiltelefon kan nemlig være med til at snyde din hjerne, så den tror, at det er højlys dag udenfor. Det kan være med til at forstyrre din hjerne således, at du kan have svært ved at falde i søvn. Faktisk bør du lægge din mobil væk et godt stykke tid, før du skal sove, da din hjerne vil have nemmere ved at falde til ro.  

Drop aftenkaffen

Du har sikkert oplevet gentagende gange, at du ikke kan falde i søvn, hvis du har drukket en kop kaffe kort før, du skal sove.   

Der er nemlig koffein i kaffen, og det kan være derfor, at du oplever mange søvnløse nætter. Det kan derfor være en god idé, hvis du prøver at skære ned på mængden af kaffe, du drikker, eller for en periode prøver helt at droppe at drikke kaffe lige inden sengetid, for at se, om det kan være med til at give dig en bedre nattesøvn.

Lyt til beroligende musik eller høre lydbog

Det gælder om at få kroppen til at slappe helt af og aflede dine tanker, når du skal sove. Det kan du gøre ved at lytte til beroligende musik eller høre en lydbog.

Der er mange, der finder det afslappende at lytte til beroligende musik, mens de falder i søvn. Dette er en god måde, for at få din hjerne til at falde nemmere til ro og samtidig distrahere dig selv. Derudover er der også mange, der finder det beroligende at lytte til en lydbog inden sengetid. Dette er også en rar måde at få afledt dine tanker og blive koblet helt af.

Undgå at sove til middag

Mange har en tendens til at sove til middag, hvis de føler sig søvnige. Du bør dog ikke sove om dagen, hvis du har problemer med at falde i søvn om aftenen. Middagslure kan nemlig være med til at forstyrre din søvnrytme, og du kan risikere, at du kommer til at ligge og vende og dreje dig i længere tid, inden du falder i søvn om aftenen. En god måde for at undgå at sove til middag er at holde dig fysisk aktiv.

Hvis du alligevel vælger at tage en middagslur, bør du ikke tage en lur på mere end en halv time. Derved når du nemlig ikke at falde i den dybe søvn, og hvis du er heldig, kan du falde i søvn om aftenen uden problemer.

Sov køligt

Hvis du har problemer med at falde i søvn om aftenen, bør der være en mere kølig temperatur i soveværelset, da et dårligt indeklima kan være en af årsagerne til søvnbesvær. Væn dig derfor til at skrue ned for radiatorerne i rummet og få luftet ud, inden du skal sove, da det er med til at give en behagelig temperatur at falde i søvn i.

Tjek også de øvrige artikler om sundhed på Cooltips.dk.