Cooltips.dk

5 tips til at spare tid i din travle hverdag - Se de bedste råd her

5 tips til at spare tid i din travle hverdag

Indeholder annonce- og reklamelinks

Der er masser af muligheder for at spare tid i hverdagen. Selvom det kan være svært at finde ekstra minutter og timer, så kan det sagtens lade sig gøre. God planlægning og prioritering er nogle af nøgleordene, når du skal forsøge at finde lidt ekstra tid i den daglige trummerum.

Ved at investere en lille smule tid i planlægning, kan du spare meget tid på f.eks. madlavning, indkøb og rengøring. Ofte skal der også en strammere prioritering til at skaffe mere tid. Til gengæld undgår du at stresse rundt, og du får mere tid til de vigtige ting.

Planlæg ugen og få styr på tiden

En af de vigtigste forudsætninger for at spare tid er, at du har styr på planlægningen. I travle familier kan det være svært at langtidsplanlægge, men de fleste kan godt planlægge en uge frem i tiden.

Det betyder meget, at der på forhånd er styr på ugens fritidsaktiviteter, legeaftaler, aftenmøder og hvem der skal hente og bringe børn.

I kan f.eks. afsætte lidt tid om søndagen til at planlægge den kommende uge. Det letteste er at bruge en fælles kalender, så alle er orienterede om aftalerne. Der findes en del online familiekalendere, du kan bruge ganske gratis, f.eks. Google Familiekalender. I kan også vælge at dele jeres smartphone kalender, så hele familien kan følge med der.

Du vil hurtigt få fornemmelsen af, at der pludselig er mere tid til rådighed, når der er styr på planlægningen.

Sådan kan du spare tid på rengøringen

Rengøring er et nødvendigt onde, som de fleste af os bare skal have overstået.

Du kan ansætte en hushjælp til at gøre rent et par gange om ugen, så slipper du helt for at gøre arbejdet selv. Hvis du ikke har denne mulighed, så kan du sagtens finde ekstra tid alligevel.

Indretningen af hjemmet har stor betydning for, hvor lang rengøringen tager. Jo lettere det er at komme til, desto kortere tid tager rengøringen. Sørg for at ungernes legetøj ikke flyder over det hele, og skær lidt ned på nipsgenstandene på reolen.

Du kan også overveje om møblerne kunne stå anderledes, så det er lettere at komme til med støvsugeren.

Hvis du helt vil undgå at bruge tid på støvsugningen, så anskaf en robotstøvsuger. Robotten kan sættes i gang med at støvsuge, når du forlader hjemmet om morgenen, og den er færdig, når du kommer tilbage igen. En moderne robotstøvsuger kan klare langt det meste, men der kan naturligvis være enkelte steder, hvor den ikke kan komme frem.

Endelig kan du gøre rengøringen til et familieprojekt. Så kan alle hygge sig med det, et par timer i løbet af ugen.

Madlavning og indkøb er andre opgaver der tager meget tid

Madlavning og indkøb er et par af de andre store tidsrøvere. Her er planlægning igen vigtigt, da en madplan kan spare tid på både indkøb og tankevirksomhed i løbet af dagen.

Når madplanen er lavet, kan du købe ind til hele ugen, og du slipper for flere ture til supermarkedet. Derudover skal du ikke bruge tid i løbet af dagen til at spekulere på aftensmaden.

En af de nyere trends er at købe dagligvarer på nettet. Det vil kunne spare meget tid på indkøbene, som kan bruges til fornuftigere ting.

På de store supermarkedsportaler kan du tillige finde en masse madopskrifter. Det er super god inspiration, når madplanen skal laves.

Når du er i gang med at lave mad, så lav til et par dage ad gangen. Den mad der er til overs, kan nemt varmes på de travle dage.

Læg telefonen væk og bliv mere nærværende

Telefonen er blevet vores livline til en masse ting, og den vil nærmest være umulig at undvære. Desværre går der også meget tid med at kigge på ligegyldige ting. Når først man sidder med telefonen bliver man fanget, og der er hele tiden nye opdateringer, der skal læses.

Prøv at blive bedre til at lægge telefonen væk. Du vil hurtigt opdage, at du bliver mere nærværende, og du kan sagtens følge med i de vigtigste begivenheder alligevel. Familien og specielt dine børn vilelske dig for det.

Lær at sige nej og spar tid

Mange af os kan spare meget tid, hvis vi bliver bedre til at sige nej. Du skal selvfølgelig vælge de situationer, hvor du kan tillade dig at sige fra – Men der er flere end du tror.

Måske behøver man ikke at være den, der bager kage til skolen eller jobbet hver eneste gang, der er behov for det. Det kan også være at man kan sige nej til et enkelt arrangement, og i stedet være sammen med familien, eller bare slappe af.

Tænk over det, der er mange situationer, hvor du sagtens kan sige fra en gang imellem.