Cooltips.dk

3 alternative og supplerende varmekilder du selv kan installare

3 supplerende varmekilder du selv kan installere + 1 bonus tip

Indeholder annonce- og reklamelinks

Det er blevet dyrt at opvarme boligen, og der er ikke udsigt til, at energipriserne falder foreløbig. Det får mange mennesker til at se sig om efter alternative varmekilder, der kan bruges til at supplere boligens opvarmning. Her får du 3 idéer til billige varmekilder du selv kan installere + 1 bonustip.

Indeholder reklame- og annoncelinks

Der findes mange alternative og supplerende varmekilder til installation i boligen. Ofte kræver det en større investering og besværlig montering, men der findes mindre alternativer til dig, der ønsker en mobil og billig varmekilde, du selv kan installere.

Elektrisk varmeblæser

En af de billigste og mest populære alternative varmekilder er den elektriske varmeblæser. Varmeblæsere kan købes helt ned til omkring 100-200 kr. for de billigste modeller og op til ca. 1000 kr. for modeller til boligopvarmning. Der findes også større og mere kraftige varmeblæsere, der fortrinsvis bruges til opvarmning på værksteder og lignende.

Som udgangspunkt findes der 2 typer varmeblæsere, der laver varme med varmetråde eller med et keramisk varmelegeme. De keramiske varmeblæsere er hurtigere til at afgive varme, og holder på varmen længere.

Den strøm du bruger til at drive varmeblæseren er heller ikke gratis, så det anbefales, at du vælger en model med indbygget termostat, så der kun opvarmes op til en vis temperatur. Den elektriske varmeblæser kan placeres overalt i boligen, blot der er en stikkontakt i nærheden.

På Varmeblæsere.dk kan du se over 50 forskellige varmeblæsere

Oliefyldt el-radiator 

En elektrisk olieradiator er en gammel klassiker, der stadig lever i bedste velgående. Ligesom varmeblæseren skal olieradiatoren blot tilsluttes til stikkontakten, og så begynder den straks at afgive varme.

En olieradiator fungere ved at olie inde i radiatoren opvarmes med en elektrisk varmepatron. På den måde opvarmes radiatoren, og varmen spredes i rummet, nogenlunde som du kender det fra radiatorer til centralvarme.

Fordelen ved en olieradiator er varmen fordeles meget jævnt i rummet. Desuden er olien længe om at køle af, så radiatoren varmer stadig efter den er slukket. Vælg en model med termostat og gerne med indbygget timer, så du kan tænde og slukke automatisk.

Elektriske olieradiatorer kan findes hos El-radiatorer.dk

Petroleumsovn

Hvis du ikke vil være afhængig af strøm til tilslutning af elektrisk opvarmning, så kunne en petroleumsovn være et godt bud på en supplerende varmekilde. Petroleumsovne har i mange år været særdeles populære til campingvogne, sommerhuse og kolonihavehuse, men nu også til almindelige boliger.

Nu tænker du måske på de gamle og ildelugtende ovne fra tidligere tider, men moderne petroleumsovne og laserkaminer hverken lugter eller sviner. Du skal sørge for at bruge brændstof til indendørs anvendelse, som stort set er lugtfri.

Petroleumsovne er dyrere i indkøb end både varmeblæsere og olieradiatorer, men til gengæld er forbruget til opvarmning mindre. En moderne laserkamin kan købes fra omkring 1500 kr. og opefter, alt efter effekt og antallet af funktioner. Det anbefales at vælge en model med tydeligt display og gerne indbygge timer til automatisk tænd og sluk.

Tjek udvalget af petroleumsovne hos Homeshop.dk

BONUSTIP – Varmepumpe du selv må installere

Normalt må du ikke selv installere varmepumper, da montering og tilslutning skal udføres af en autoriseret kølemontør. Der er dog kommer en ny type varmepumper på markedet, som ikke noget nogen udvendig kompressor, og alt er samlet i den indvendige del – og denne type må du gerne selv installere.

Du sparer dermed en del penge på installationen, og da der ikke skal tilsluttes en udedel, er langt flere muligheder for at vælge placering. Når varmepumpen er monteret, skal den blot tilsluttes en stikontakt.

Læs mere om varmepumper du selv må montere hos ProHeat.dk

Vil du heller ikke fryse til vinter?

Nu har du fået en idé om, hvordan du kan supplere din opvarmningsform med en supplerende varmekilde. Det er vigtigt at påpege, at du kun bør bruge disse løsninger som midlertidige foranstaltninger. Hvis du har et generelt behov for ekstra varme, vil det være mere økonomisk at se på en udvidelse af dine nuværende installation eller se på mere effektive opvarmningsform som f.eks. varmepumper.

Som et lille ekstra supplement kan varmeblæsere, olieradiatorer og klimaanlæg dog være en ganske udmærket opvarmningsform som du hurtigt, nemt og billigt, selv kan installere.

Køb online og få leveret til døren

Hvis du bruger de link der henvises til herover, bliver du ledt videre til forskellige webshops, der forhandler produkterne. Her kan du bestille online med direkte levering, så du slipper for den besværlige transport til og fra butikken.